Op de verkoop van Kia personenauto's zijn de BOVAG verkoopvoorwaarden van toepassing. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Bovag: www.bovag.nl.

Alle genoemde consumentenadviesprijzen van een nieuwe Kia zijn inclusief BPM en BTW en inclusief kosten rijklaarmaken, recyclingsbijdrage, leges voertuig en leges tenaamstelling.

Alle prijzen en als standaard vermelde uitrustingen zijn indicatief en kunnen te allen tijde, zonder voorafgaande kennisgeving, worden gewijzigd. Op het moment van aangaan van de koopovereenkomst worden de prijs en de uitrusting definitief vastgesteld.

Alle genoemde bijtellingspercentages en het wegenbelastingvrij zijn, zijn afhankelijk van datum van registratie. Alle genoemde bijtellingspercentages, energielabels en vanaf netto bijtelling bedragen (per maand) zijn per model gebaseerd op de uitvoering met het laagste bijtellingspercentage en altijd gebaseerd op 40,85% inkomstenbelasting. Voor een compleet overzicht met de bijtellingspercentages per model zie kia.com.

CO2- en brandstofverbruikscijfers worden officieel gemeten tijdens Europese homologatie tests in overeenstemming met EU richtlijn 2004/3/EC. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl en kwaliteit van het wegdek.

De hieronder genoemde voorwaarden dienen ter verdere informatie ten aanzien van de (additionele) kosten bij aanschaf van een nieuwe Kia.


UITLEG VAN DE VERSCHILLENDE PRIJSCOMPONENTEN

Consumentenadviesprijs
De consumentenadviesprijs is inclusief kosten rijklaarmaken, bestaande uit: het transporteren van de auto, het reinigen en poetsen van de auto, de nulbeurt, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingbijdrage, legeskosten, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer.

Fiscale waarde
De fiscale waarde wordt gebruikt voor de berekening van de bijtelling.

Afleverpakket (optioneel)
Elke Kia kan optioneel worden afgeleverd met een afleverpakket. Het afleverpakket bestaat uit: een gevarendriehoek, EHBO-set, twee veiligheidsvestjes (conform regionale Europese wetgeving) een opbergtas en een map voor boorddocumentatie. Genoemde bedragen voor het afleverpakket zijn inclusief BTW.

Brandstof (optioneel)
Elke Kia kan optioneel worden afgeleverd met een volle tank brandstof (bedrag gespecificeerd in onderstaand overzicht). Genoemde bedragen voor brandstof zijn inclusief BTW.

Recyclingbijdrage
Vanaf 1 januari 1995 moet op grond van de Wet milieubeheer, voor elke nieuwe auto een recyclingbijdrage afgedragen worden. Voor 2018 is deze bijdrage vastgesteld op € 40,-inclusief BTW. Voor Soul EV, Niro PHEV en Optima (Sportswagon) PHEV geldt een extra recyclingbijdrage van € 170,-. Voor de Kia Niro HEV geldt een extra recyclingbijdrage van € 105,- inclusief BTW. De bijdrage voor accu's De recyclingbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, STIBA, FOCWA en SVN). Auto Recycling Nederland B.V. heeft ten doel om auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. De wettelijke verplichting van de recyclingbijdrage financiert het project en bepaalt in belangrijke mate het succes ten bate van een schoner milieu. Meer informatie kunt u vinden op de website van Auto Recycling Nederland B.V.: www.arn.nl. Genoemd bedrag voor recyclingbijdrage is inclusief BTW en is reeds opgenomen in de consumentenadviesprijs.

Leges voertuigbewijs
De legeskosten van het voertuigbewijs bedragen € 39,- in 2018. Hieronder valt het verzorgen van een kentekenbewijs, de tenaamstelling en het overschrijvingsbewijs van uw nieuwe auto. Deze zijn door de overheid vastgesteld. Over de leges wordt geen BTW berekend. De leges zijn reeds opgenomen in de consumentenadviesprijs.

Leges tenaamstelling
Deze kosten worden vanuit overheidswege in rekening gebracht. Voor 2018 zijn deze vastgesteld op € 10,10. Over de leges wordt geen BTW berekend. De leges zijn reeds opgenomen in de consumentenadviesprijs.

OVERZICHT VAN DE OPTIONELE PRIJSCOMPONENTEN PER MODEL
Hieronder genoemde brandstofkosten zijn gebaseerd op de GLA (gemiddelde landelijke adviesprijs).

Kia Picanto 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof  € 60,-
Lakbescherming € 198,-Kia Rio
 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine/diesel) € 77,- / € 61,-
Lakbescherming € 198,-Kia Stonic
 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine/diesel) € 77,- / € 61,-
Lakbescherming € 198,-Kia Venga
 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine) € 85,-
Lakbescherming € 198,-Kia Soul EV
 

Afleverpakket € 45,-
Volle batterij € 6,-
Lakbescherming € 198,-

  

Kia cee'd en cee'd Sportswagon 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine/diesel) € 91,- / € 72,-
Lakbescherming € 198,-Kia Niro
 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine HEV/benzine PHEV) € 77,- / € 74,-
Lakbescherming € 198,-Kia Carens
 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine/diesel) € 99,- / € 79,-
Lakbescherming € 229,-Kia Sportage
 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine/diesel) € 106,- / € 84,-
Lakbescherming € 229,-Kia Optima en Optima Sportswagon

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine/diesel) € 119,- / € 95,-
Lakbescherming € 229,-


 
Kia Optima PHEV en Optima Sportswagon PHEV

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine) € 94,-
Lakbescherming € 229,-


 
Kia Sorento
 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (diesel) € 96,-
Lakbescherming € 229,-

 
Kia Stinger
 

Afleverpakket € 45,-
Brandstof (benzine / diesel) € 102,- / € 81,-
Lakbescherming € 229,-


Lees ook de
algemene voorwaarden


Laatst gewijzigd: 02-01-2018